نقد و بررسی
حرمسرای خسروپرویز اثر فواد فاروقیچاپ قدیمی و متن کامل
با اطمینان خرید کنید، کتابفروشی میم دارای نماد اعتماد از وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد.
کتاب حرمسرای خسروپرویز اثر فواد فاروقی
- چاپ سال ۱۳۸۴
- انتشارات نوین
- ۴۰۸ صفحه
- قطع: وزیری
- جلد: شومیز
دربارهٔ کتاب حرمسرای خسروپرویز:
به گواه تاریخ: بیش از دوازده هزار زن در حرمسرای خسروپرویز زندگی می کرده اند، با این وجود، شاه ساسانی در جست وجوی عشقی تازه بوده است.
به گواه تاریخ: خسروپرویز گنج های متعددی داشته است و همه آنها را بر اثر ندانم کاری از دست داده است.
گویا سرنوشت خسروپرویز این بوده است که به همهٔ آرزوها و خواسته هایش، جامعه تحقق بپوشاند و بعد در غم از دست رفتن شان بنشیند.
زندگی خسروپرویز، مضمونی به بزرگ ترین آهنگساز آن دوران «باربد» داد تا یکی از شاهکارهایش که عبرت نام دارد، خلق کند و صدها آهنگ و سرود دیگر.
درباره خسروپرویز، همسرانش، ثروتش، معشوقه هایش، جنگ هایش. . . بسی افسانه پرداخته اند، و چه سخت است از میان افسانه ها، واقعیت ها را بیرون کشاندن. نویسنده این کتاب، نشان دادہ است که در تشخیص واقعیت از افساند، به خطا نمی رود. افسانه را چندان به خدمت میگیرد که حلاوتی به کلام برساند و هرگاه احساس کند افسانه، ماجراهای تاریخی را کمرنگ و غیرشفاف میسازد، از آن چشم می پوشد تا به ارزش تاریخی کتاب لطمه یی وارد نیاید.
بخشی از کتاب حرمسرای خسروپرویز:
مهرانه سرش را بر بالش گذاشت و در تاریکی نگاهش را به همسرش دوخت :
– ترکش ! این درست است که خسروپرویز دوازده هزار زن در حرمسرا دارد؟
-آری ، به غیر از این دوازده هزار ، چندین هزار زن دیگر در حرمسرایش به سر میبرند که ندیمه و خدمتکار محبوبه ها و معشوقه های شاه اند زن در فکر فرو رفت ، دقایقی به اندیشیدن گذراند ، سپس ناباوريش را بر زبان آورد و گفت :
ترکش با بی حوصلگی به سخن در آمد : بخواب زن ! ترا چه به این حرف ها !؟ امشب معلوم نیست در چه حالی هستی ، گاهی به من پیشنهاد می دهی به تيسفون بروم و گاهی به فکر شمارش همسران و محبوبه های خسرو پرویز می افتي !
0comments